Massagesalon
Ruud

Over mij

Een passie die gegroeid is en dit nog steeds mag doen...

Welkom op mijn site, waar ik me met dit rubriekje aan u wil voorstellen.
45 jaar geleden alweer heb ik een massagecursus gevolgd bij Peter Schoutens in Meppel.

Peter was meteen erg enthousiast over mijn handen en mijn kwaliteit van aanraken, en moedigde mij aan door te studeren en meer cusussen te volgen. Ik heb nooit meer een betere masseur als Peter ontmoet, en weet dat in mijn manier van aanraken nog steeds de stijl van Peter te herkennen is. In een video van Esalen massage herkende ik ook de aandachtvolle kwaliteit van aanraken en de waardevolle rust die overeenkomt met de stijl van Peter en mij. Sinds jaren ben ik nu een masseur in hart en nieren en ontwikkel mij nog steeds met plezier dagelijks verder.

Ik verdiende jarenlang de kost door te werken als electricien in de bouw.
25 jaar geleden heb ik gesolliciteerd bij Sauna Swoll, waar ik met passie ruim tien jaar een dag in de week heb mogen werken.

Af en toe tref ik nog mensen die me daar hebben leren kennen en geraakt waren door mijn intentievolle houding en de kwaliteit van aandacht in mijn handen....

In 2000 heb ik het eerste jaar van de basisvakopleiding chinese geneeskunde gevolgd, ( in Meppel) en sindsdien werk ik dus ook met kennis vanuit dit gedachtengoed.  Het is een prachtige aanvulling van de kennis die ik reeds had en nog steeds triggert het me om hierover te blijven doorleren. Ook de reacties van mijn klanten motiveren me om me te blijven ontwikkelen. Uiteraard laat ik me ook met regelmaat zelf masseren en doe daar dan vaak ook weer nieuwe inspiratie mee op. Steeds vaker merk ik dat er werkelijk toe doe bij mensen.Ook mensen die moeite hebben met het tempo van de werkvloer mag ik een stukje rust aanreiken wat hen helpt zichzelf een beetje te helen. Hier geniet ik van , en de klanten uiteraard ook.Op fb heb ik een pagina van massagesalonruud, en ook van m'n workshops: oefenen in aandachtig aanraken, en : massage verdiepen en delen. Ook ben ik beheerder van een whats app groepje met liefhebbers voor massage uitwisselavondjes in Raalte.

Mijn onderzoekende nieuwsgierigheid, creativiteit en inventiviteit zijn mede pilaren onder het succes van deze Zwolse Massagesalon. Ook op spiritueel niveau merk ik steeds meer veranderingen en groei...

Beseffend hoe belangrijk veiligheid is, maakt dat ik dit mede verhef tot het grootste goed om te koesteren.

Mijn klanten ervaren een ongekend diepe ontspanning en dat kan alleen als zij zich volledig veilig weten.

Sinds een jaar of 13 heb ik een tot een prachtige salon verbouwde zolder,  zachte kleuren, houten vloer, warm, en een kwaliteits tafel om van te dromen. Onze kinderen zijn inmiddels op eigen wieken en voor mij ligt nog een 15 jaar genieten in dit vak en het verwelkomen van telkens weer nieuwe, en met regelmaat bekende gezichten. Ook heb ik nu een paar mensen om mij heen die ik kan benaderen om mij bij te staan bij duomassages, zodat ik ook hieraan nu altijd invulling kan geven. Mijn vrouw staat uiteraard volledig achter me en steunt me graag om zo van mijn passie ons werk te blijven maken.

Overweeg eens te lezen wat anderen in het gastenboek op deze site hebben geschreven, en misschien of wellicht.....tot gauw? 

Doelgroep

Voor wie mag ik wat betekenen....

Voor mij heeft een dag mooie momenten als ik er voor iemand mag zijn die door mijn  aandacht en inzet iets verder kan komen in het leerproces van wat het leven mensen soms voorhoudt.

Ik hoop ook klanten te mogen verwelkomen die met  liefdevolle aanrakingen weer wat stevigheid kunnen en willen hervinden, en hierdoor weer wat meer zelfvertrouwen mogen opbouwen.

Misschien ook mensen die soms een ommezwaai in hun leven willen, ook al weten ze nog niet precies in welke richting ze zouden kunnen zoeken.

In uw lijf is van allerlei informatie opgeslagen en o.a. door massage is het mogelijk om oud zeer terug te vinden en hier eens naar te kijken.

Voor sommigen kan ik een nieuw idee aanreiken; voor anderen zijn stilte en aandachtvolle handen genoeg...een soort geleide meditatie tijdens het doezelen...

Er zullen ook mensen zijn die stevig aangepakt willen worden, kneedwerk en acupressuur zijn mij niet vreemd en deze tools neem ik ook graag ter hand..

In mijn gastenboek leest u hoe sterk  of aandachtig die hand kan zijn...toch is er altijd afstemming nodig, en uiteraard probeer ik met U de juiste toon te vinden.

Met plezier beantwoord ik uw mail met vragen om een nadere uitleg, voor of na een massage. 

Bij twijfel altijd een belletje of mailtje doen!!!